Coś pysznego

4.5 (163 ocen)

  • 10 min

Sposób na użycie warzyw z rosołu. Pyszne, miękkie w środku warzywa, chrupiąca panierka i rozkosznie ciągnący się ser.

  • 10 min

Składniki:

  • ugotowany w całości seler
    ugotowana w całości marchewka
    ser gouda z zielonym lub czerwonym pesto
    jajko
    bułka tarta
    starty parmezan
    opcjonalnie pieprz kolorowy i sól
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Coś pysznego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera i marchewkę kroimy na plasterki grubości pół centymetra. W marchewce wycinamy na środku okrągły otwór, możemy użyć nożyka do wycinania gniazd nasiennych.
  • 2. W selerze ostrożnie za pomocą foremki do ciastek wycinamy otwór.
  • 3. Ser kroimy na plasterki pół centymetrowe. Wycinamy w nich ostrożnie kształty foremką oraz kółeczka nożykiem do usuwania gniazd nasiennych.
  • 4. Kółeczka wkładamy w marchewkę, a kształty wycięte foremką w selera.
  • 5. Obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej wymieszanej z parmezanem.
  • 6. Smażymy na rumiany kolor z lewej i prawej strony.

Porady

Zamiast goudy możemy użyć innego ulubionego żółtego sera lub fety greckiej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Seler Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować