Chrupiąca sałatka z kalafiorem

4.97 (162 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Przepis znalazłam z starym zeszycie. Sałatka okazała się bardzo smaczna.

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • pół małego kalafiora
    4 jajka ugotowane na twardo
    5 łyżek majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.97 (162 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przekąski

Chrupiąca sałatka z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior umyć i dokładnie osuszyć, następnie bardzo drobno posiekać
  • 2. Jajka również drobno posiekać.
  • 3. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i musztardą, przyprawić solą i pieprzem.
  • 4. Sałatkę odstawić na chwilę, żeby składniki przegryzły się.

Porady

Smakuje ze świeżym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować