Buraczki konserwowe

4.95 (167 ocen)

Pyszne do sałatek, na przekąskę lub jako dodatek do obiadu.

Składniki:

  • ok 2,5-3 kg małych buraczków

    Zalewa:
    1,5l wody
    1/4 szkl octu
    2 łyżki cukru
    1/2 łyżeczki soli
    ząbek czosnku
    liść laurowy
    po 4 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.95 (167 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dodatki Buraczki Przekąski

Buraczki konserwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki ugotować i obrać. Przełożyć do słoików (gdyby były większe można pokroić na mniejsze części).
    Składniki na zalewę zagotować i zalać buraczki. Zakręcić słoiki i pasteryzować 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować