Architekt

4.5 (192 ocen)

  • 40 min

Pięknie wyglądające ciasto, które chętnie zakróluje na wszystkich stołach.

  • 40 min

Składniki:

  • Biszkopt jasny:
    3 jajka
    6 łyżek cukru
    2 łyżki mąki
    1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Biszkopt ciemny:
    3 jajka
    6 łyżek cukru
    2 łyżki mąki
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa budyniowa:
    1 l mleka
    4 budynie śmietankowe
    2 kostki margaryny
    1 szklanka cukru
    Masa serowa:
    50 dag serków homogenizowanych waniliowych
    2 galaretki czerwone
    puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Architekt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT: Jajka z cukrem ubić, dodać resztę składników i powoli mieszać (w przypadku biszkoptu ciemnego wymieszać również z kakao). Wylewamy w formę o wymiarach 26 x 42 cm i pieczemy około 30 min. Upieczone studzimy. W ciemnym biszkopcie wyciąć kieliszkiem kółka.
  • 2. MASA: Z mleka, cukru i budyniu ugotować budyń i odstawić do przestudzenia. Margarynę utrzeć, dodawać po łyżce budyniu. Masę podzielić na połowę , do jednej części dodać kakao.
  • w formie 3. MASA SEROWA: Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Kiedy galaretka zacznie tężec połączyć z serkami. Jeszcze rzadkie wylewamy na masę. Najlepiej przyłożyć formę.
  • kolejnośc 4. Kolejność: Biszkopt jasny, masa kakaowa, biszkopt ciemny z wyciętymi kółkami - do otworów wkładamy pokrojone brzoskwinie, masa jasna i masa serowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować