3 BiT 3BiT 3BiT

5 (184 ocen)

  • 30 min

Pyszne ciasto bez pieczenia.Upiekłam je na urodziny mamy. Nazwałam tak dzięki mojemu koledze z klasy.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 opakowania herbatników ( lub 1 duże)
    puszka masy krówkowej ( 400g)
    250 ml śmietanki kremówki
    pół tabliczki gorzkiej czekolady
    krem karpatka ( kupiony lub z własnego przepisu)
    szklanka herbaty
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

3 bit 3bit 3bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę chłodzimy w lodówce. Robimy krem karpatka. Masę krówkową wkladamy do kondelka i podgrzewamy, cały czas mieszając, aż będzie bardziej płynna niż w puszce.
  • 2. Herbatniki zanurzamy na chwilę w herbacie i układamy na spodzie blaszki 1 ich warstwę.Wykładamy na herbatniki masę krówkową i rozprowadzamy. Układamy drugą warstwę herbatników. Wykładamy krem karpatka.
  • 3. Śmietankę ubijamy na sztywno. Na kremie karpatka układamy ostatnią warestwę herbatników. Przykrywamy bitą śmietaną. Na tarce o dużych oczkach ścieramy czekoladę bezpośrednio na śmietanę. Chłodzimy całą noc.

Porady

* Ciasto najlepiej robić na blaszce z wyjmowanym dnem. * Śmietankę ubijamy bez cukru. Ciasto jest wystyarczająco słodkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować