Przepisy
Typ dania
Ciasta
Curry
Dania główne
Dania jednogarnkowe
Desery
Dodatki
Kluski
Napoje
Pasty
Pasztety
Pieczywo
Pierogi
Pizza
Placki
Potrawy z jajek
Przekąski
Przetwory
Przystawki
Sałatki
Sosy
Surówki
Wędliny
Zapiekanki
Zupy
Posiłki
Szybka kuchnia
Dania do pracy
Dania do szkoły
Drugie śniadanie
Kolacja
Lunch
Obiad
Podwieczorek
Przekąska
Śniadanie
Do spiżarni
Napitki
Kuchnie Świata
Afrykańska
Amerykańska
Azjatycka
Bliskowschodnia
Bułgarska
Chińska
Czeska
Egzotyczna
Europejska
Francuska
Grecka
Gruzińska
Hiszpańska
Indyjska
Japońska
Koreańska
Meksykańska
Polska
Staropolska
Śródziemnomorska
Tajska
Turecka
Węgierska
Włoska
Żydowska
Kuchnia kresowa
Ukraińska
Okazje
Andrzejki
Dzień kobiet
Dzień matki
Chrzciny
Grill
Halloween
Imieniny
Karnawał
Komunia
Piknik
Post
Spotkanie rodzinne
Sylwester
Święta
Tłusty czwartek
Urodziny
Walentynki
Wesele
Wielkanoc
Dzień dziecka
Impreza
Dietetyczne
Bez laktozy
Bezglutenowe
Dieta cukrzycowa
Dieta halal
Dieta hinduska
Koszerna
Niskokaloryczna
Niskotłuszczowa
Niskosodowa
Wegańska
Wegetariańska
Inne
Dla dzieci
Kuchnia fit
Szybkie i łatwe
Tanie
Sezonowe
Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu
Bigos z młodą kapustą
Sałatka z młodych ziemniaków
Pesto pietruszkowe
Surówka z młodej marchwi
Syrop z pokrzywy
Ciasto wiosna
Ciasto leśny mech
Gołąbki z młodej kapusty
Kiszony topinambur
Ciasta
Biszkopt
Ciasto bez pieczenia
Ciasto drożdżowe
Ciasto ucierane
Ciasto z kremem
Ciasto z budyniem
Ciasto z galaretką
Ciasto z owocami
Serniki
Tort urodzinowy
Obiady
Dania mięsne
Dania z makaronem
Dania z ryb
Dania z ziemniaków
Dania z ryżem
Domowy fast-food
Pierogi
Naleśniki
Potrawka
Obiad fit
Kulinarne inspiracje
Newsy
Galeria przepisów
Porady
Ogłoszenia
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Opublikowane
Liczba przepisów: 6
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Wiosenna sałatka z warzywami, kurczakiem i makaronem w sosie ziołowo-czosnkowym
Ejszetka
Pyszna i zdrowa sałatka z całym mnóstwem warzyw. U mnie podana na obiad, ale idealnie sprawdzi się również na śniadanie, czy kolację.
1 godz. 30 min
4.92
(145 ocen)
Opublikowany w Magazynie
4.92
(145 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Zapiekanka drwala z ziemniakami, kalafiorem, kurczakiem i pieczarkami
Ejszetka
Nieco czasochłonna zapiekanka, ale za to warto ją zrobić dla samego smaku i zapachu, który będzie unosił się w domu.
2 godz. 10 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Tort czekoladowo-śliwkowy
Ejszetka
Tort, do którego często się wraca, bo wszystkim smakuje. Robiłam go już na urodziny, spotkania rodzinne i w wersji trzy-piętrowej. Ciemny biszkopt idealnie łączy się z kremem i śliwkami.
2 godz. 20 min
4.45
(167 ocen)
Opublikowany w Magazynie
4.45
(167 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Pasztet wieprzowo-drobiowy ze słoika
Ejszetka
Kupując gotowe pasztety ze sklepu musimy się liczyć z tym, że skład bywa różny. Często jest to mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt, całe mnóstwo tłuszczu, a zamiast przypraw glutaminian sodu (E621). Najlepiej więc zrobić własny pasztet, tym bardziej, że sami decydujemy jak go doprawimy.
4 godz. 30 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Czarny jar - deser z jagodami, śmietaną i musem czekoladowym
Ejszetka
Pyszny deser, po części zdrowy, bo zawierający jagody i banana, z drugiej strony kaloryczny za sprawą bitej śmietany, ale tak to już z deserami bywa ;-) Jeżeli macie zamrożone jagody, to polecam. W innym wypadku pozostaje ich zakup lub.... czekanie na sezon.
30 min
4.49
(167 ocen)
Opublikowany w Magazynie
4.49
(167 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Żur na maślance
Ejszetka
Poniższy przepis przekazała mi moja mama. Ma on długą historię, bo robiła go również moja babcia i prababcia itd. Zupę podaje się z ziemniakami. Wystarczy włożyć do talerza kilka ziemniaczków i zalać je żurkiem.
35 min