Przepisy
Typ dania
Ciasta
Curry
Dania główne
Dania jednogarnkowe
Desery
Dodatki
Kluski
Napoje
Pasty
Pasztety
Pieczywo
Pierogi
Pizza
Placki
Potrawy z jajek
Przekąski
Przetwory
Przystawki
Sałatki
Sosy
Surówki
Wędliny
Zapiekanki
Zupy
Posiłki
Szybka kuchnia
Dania do pracy
Dania do szkoły
Drugie śniadanie
Kolacja
Lunch
Obiad
Podwieczorek
Przekąska
Śniadanie
Do spiżarni
Napitki
Kuchnie Świata
Afrykańska
Amerykańska
Azjatycka
Bliskowschodnia
Bułgarska
Chińska
Czeska
Egzotyczna
Europejska
Francuska
Grecka
Gruzińska
Hiszpańska
Indyjska
Japońska
Koreańska
Meksykańska
Polska
Staropolska
Śródziemnomorska
Tajska
Turecka
Węgierska
Włoska
Żydowska
Kuchnia kresowa
Ukraińska
Okazje
Andrzejki
Dzień kobiet
Dzień matki
Chrzciny
Grill
Halloween
Imieniny
Karnawał
Komunia
Piknik
Post
Spotkanie rodzinne
Sylwester
Święta
Tłusty czwartek
Urodziny
Walentynki
Wesele
Wielkanoc
Dzień dziecka
Impreza
Dietetyczne
Bez laktozy
Bezglutenowe
Dieta cukrzycowa
Dieta halal
Dieta hinduska
Koszerna
Niskokaloryczna
Niskotłuszczowa
Niskosodowa
Wegańska
Wegetariańska
Inne
Dla dzieci
Kuchnia fit
Szybkie i łatwe
Tanie
Sezonowe
Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu
Bigos z młodą kapustą
Sałatka z młodych ziemniaków
Pesto pietruszkowe
Surówka z młodej marchwi
Syrop z pokrzywy
Ciasto wiosna
Ciasto leśny mech
Gołąbki z młodej kapusty
Kiszony topinambur
Ciasta
Biszkopt
Ciasto bez pieczenia
Ciasto drożdżowe
Ciasto ucierane
Ciasto z kremem
Ciasto z budyniem
Ciasto z galaretką
Ciasto z owocami
Serniki
Tort urodzinowy
Obiady
Dania mięsne
Dania z makaronem
Dania z ryb
Dania z ziemniaków
Dania z ryżem
Domowy fast-food
Pierogi
Naleśniki
Potrawka
Obiad fit
Kulinarne inspiracje
Newsy
Galeria przepisów
Porady
Ogłoszenia
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Opublikowane
Liczba przepisów: 7
3.5
(12 ocen)
Opublikowany w Magazynie
3.5
(12 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Indyk duszony w cebuli
Basiliana
Cebula i aromatyczna marynata dodają indykowi wyrazu, a duszenie w bulionie sprawia, że mięso jest kruche i delikatne.
1 godz. 45 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Zdobywca nagrody
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Zdobywca nagrody
Francuskie babeczki z kremem malinowym
Basiliana
Babeczki z ciasta francuskiego, inspirowane francuskimi vol-au-vent, można podawać z różnymi rodzajami nadzienia, zarówno słodkimi, jak i wytrawnymi. Ja napełniłam je kremem malinowy i udekorowałam świeżymi owocami. Błyskawicznie zniknęły ze stołu.
1 godz. 30 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Sałatka makaronowa z szynką
Basiliana
Bardzo lubię sałatki makaronowe nie tylko za ich smak, ale także możliwość zjedzenia bez pieczywa. Ta sałatka to połączenie sycącego makaronu z wędzoną szynką i marynowanymi pieczarkami. Całość uzupełnia słodka, chrupiąca kukurydza, pachnący szczypiorek i papryka mielona, nadająca sałatce kolorytu i...
15 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Pieczony dorsz z cytrusami
Basiliana
Pieczony dorsz to jedno z moich ulubionych rybnych dań. Delikatna ryba w połączeniu z aromatyczną pastą i cytryną to idealny pomysł na obiad lub kolację. Świetnie smakuje w towarzystwie pieczonych frytek lub ryżu. Dobrze komponuje się z surówką z kapusty kiszonej i duszonymi warzywami. Pasta na bazie...
1 godz. 30 min
4.49
(159 ocen)
Opublikowany w Magazynie
4.49
(159 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Zapiekanka makaronowa z indykiem i warzywami
Basiliana
Makaron zapiekany z indykiem i warzywami to smaczne i sycące danie, które możemy do woli urozmaicać dodatkami. Ja oprócz tradycyjnych warzyw korzeniowych dorzuciłam kilka suszonych pomidorów i natkę pietruszki. Zapiekanka bardzo dobrze smakuje także z dodatkiem kukurydzy lub podsmażonego pora.
2 godz.
4.48
(145 ocen)
Opublikowany w Magazynie
4.48
(145 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Sałatka pieczarkowa z papryką
Basiliana
Sałatka z dodatkiem pieczarek, jajek i papryki jest sycąca i bardzo smaczna. Świetnie sprawdzi się zarówno jako drugie śniadanie w pracy, jak i podczas rodzinnych spotkań. Przygotowując sałatkę inspirowałam się przepisem Siostry Anastazji z książki „173 specjały (…)”.
30 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Naleśniki z farszem brokułowo-porowym i sosem czosnkowym
Basiliana
Farsz porowo-brokułowy z dodatkiem sera feta świetnie komponuje się z delikatnymi naleśnikami i wyrazistym sosem czosnkowym.
45 min