Naleśniki z farszem brokułowo-porowym i sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki:
Składniki na naleśniki umieścić w misce i zmiksować, a następnie przelać przez sitko, aby pozbyć się grudek. Patelnię delikatnie posmarować olejem i rozgrzać. Nalewać ciasto chochelką, przechylając patelnię, aby zapełnić całe dno. Usmażyć naleśniki, przewracając je delikatnie na drugą stronę.
Farsz:
Pora pokroić i podsmażyć na oleju do miękkości, z dodatkiem szczypty soli (nie rumienić). Brokuł ugotować do miękkości w lekko posłodzonej wodzie. Ser feta pokroić w kostkę i zblendować z porem i brokułem. Doprawić farsz solą i pieprzem.
Sos czosnkowy:
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać.
Naleśniki posmarować farszem, zwinąć w rulonik i podgrzać w piekarniku. Podawać z sosem czosnkowym.
Komentarze