Sałatka pieczarkowa z papryką

4.48 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sałatka z dodatkiem pieczarek, jajek i papryki jest sycąca i bardzo smaczna. Świetnie sprawdzi się zarówno jako drugie śniadanie w pracy, jak i podczas rodzinnych spotkań. Przygotowując sałatkę inspirowałam się przepisem Siostry Anastazji z książki „173 specjały (…)”.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g pieczarek
    1 cebula
    4 jaja ugotowane na twardo
    1 papryka
    3 ogórki konserwowe
    1 pęczek szczypiorku
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    5 łyżek majonezu
    1 łyżka keczupu
    Sól i pieprz do smaku
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka pieczarkowa z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone w plastry pieczarki i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia przyprawić pieczarki solą i pieprzem, a następnie odsączyć i wystudzić. Jaja i ogórki pokroić w kostkę, a paprykę w niewielkie paski. Wymieszać wszystkie składniki sałatki razem z posiekanym szczypiorkiem, keczupem i majonezem. Doprawić sałatkę solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować