Zupa warzywna z tortellini o smaku szynki

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybka w przygotowaniu warzywna zupa z dodatkiem pierożków tortellini. Do przygotowania zupy możemy wykorzystać ugotowany wcześniej rosół lub bulion po gotowaniu np. mięsnej rolady.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 litra bulionu drobiowego (np. rosołu)
    3 marchewki
    1 pietruszka
    Kawałek selera korzeniowego
    1 brokuł
    4 ziemniaki
    250 g makaronu tortellini o smaku szynki
    3 łyżki śmietany 18%
    1 łyżka mąki pszennej
    2 łyżki świeżej natki pietruszki
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Torty Dania z makaronem

Zupa warzywna z tortellini o smaku szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do przygotowania zupy wykorzystałam bulion z gotowania mięsnej rolady. Możemy ją zrobić również na rosole. Wszystkie warzywa obieramy. Marchewkę i pietruszkę kroimy pół plasterki, ziemniaki i seler korzeniowy w kosteczkę. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Wszystkie warzywa wkładamy do gotującego się bulionu. Gotujemy około 20 minut. Wsypujemy surowy makaron tortellini i gotujemy jeszcze około 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i świeża natką pietruszki. Do osobnej miseczki odlewamy pół szklanki wywaru z zupy. Hartujemy go ze śmietaną i mąką. Dokładnie wymieszaną śmietanę przelewamy do zupy. Mieszamy i gotujemy około minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Tortellini

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować