Zupa krem z kaszy jaglanej

4.5 (171 ocen)

  • 30 min

Został mi z obiadu rosół więc następnego dnia postanowiłam zrobić zupę z kaszą jaglaną .Była na prawdę pyszna i do tego jeszcze zdrowa;)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 litr rosołu
    10 dkg kaszy jaglanej
    2 marchewki
    1 cebula
    kawałek pora
    2 ziemniaki
    sól lub inna dowolna przyprawa
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-27rc0g1 1. Obieramy marchewkę seler i ziemniaki kroimy w mniejszą kostkę
  • image-0k97bk5 2. Kaszę jaglaną zawsze przed gotowaniem należy wypłukać w ciepłej wodzie.
  • image-0occxjf 3. Kroimy też cebulę i por.
  • image-0o0qd32 4. Do rosołu dodajemy warzywa chwilę gotujemy następnie dodajemy kaszę i gotujemy aż wszystko będzie miekkie doprawiamy .
  • image-0jisr4t 5. Ugotowaną zupę miksujemy jeżeli trezba to jeszcze doprawiamy .
    A jeżeli zupa wyjdzie nam trochę za gęsta to dolewamy trochę wody.
    Zupę przed podaniem udekorowałam kroplami śmietany i natki pietruszki .


    POLECAM!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować