Zupa a'la gulaszowa

4.5 (187 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Sycąca i aromatyczna

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 porcja rosołowa
    30-40 dkg mięsa gulaszowego
    włoszczyzna
    30 dkg fasolki szparagowej
    3-4 ziemniaki
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    mielony kminek
    liść laurowy i zele angielskie
    kilka suszonych grzybków
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa

Zupa a'la gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażące się mięsko 1. Mięso pokroić w kostkę, obsypać przyprawami. Podsmażyć na oleju.
  • Gotująca się zupa 2. Porcję rosołową zalać wodą, zagotować, zdjąć szumowiny. Dodać włoszczyznę. Wrzucić grzybki, posolić, dodać liścia i ziele. Gotować pół godziny. Wyjąć porcję i włoszczyznę, wrzucić podsmażone mięso. Włoszczyznę pokroić drobno, dodać do zupy, mięso z porcji również. Doprawić.
  • Smacznego :) 3. 20 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, a po 10 minutach fasolkę. Przecier rozmieszać z chochelką zupy i wlać do garnka. Zagotować. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Mięso gulaszowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować