Jeżeli nie możesz czasem powstrzymać sie od zjedzenia pizzy, to wypróbuj tę zdrową alternatywę. Wspanialy smak i wartość gwarantowane:)
25 min
Składniki:
Składniki dla jednej osoby:
Na spód:
- otręby (np. żytnie) ok 5 łyżek
- łyżka mąki pszennej
- 2 łyżki oleju
- ok. 3 łyżek mleka
- dwie łyżki twarogu chudego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli i pieprzu
Dodatkowo:
- ok.5 dag kapusty kiszonej
- pół pomidora
- pół cebuli
- plasterek sera żółtego lub pół kulki mozarelli
- ketchup
Zdrowa i łatwa pizza otrębowa z kapusta kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na spód mieszamy ze sobą. Jeżeli konstystencja będzie zbyt rzadka, można spokojnie dodać więcej twarogu. Po wymieszaniu, układamy w płaski placek na blasze i pieczemy ok 6-8 minut w 250 C.
2.Po upływie 6-8 minut, przewracamy placek na drugą stronę i ukladamy na nim cebulę pokrojoną w piórka, plastry pomidora i kapustę kiszoną. Całość przykrywamy kawałkami sera żółtego i pieczemy dalej, aż do momentu rozpuszczenia się sera. Po wyjęciu polewamy pizzę ketchupem i gotowe!:)
Porady
Kapusta kiszona może być z kminkiem- smak będzie ciekawszy
Komentarze