Zapiekany filet indyczy z kalafiorem

4.48 (168 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Niezwykle sycące i smaczne danie na obiad dla całej rodziny.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g fileta z indyka,
    4 czubate łyżki majonezu,
    1/2 szklanki tartego sera żółtego,
    3 ząbki czosnku,
    1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki,
    1 mała cebulka,
    2 łyżki szczypiorku,
    sól, pieprz,
    1/2 kalafiora,
    3 listki bazylii,
Wystaw ocenę:

4.48 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekany filet indyczy z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z indyka przekroić na 3 części, lekko rozbić i posypać solą oraz pieprzem.Kalafior podzielić na małe 2 cm różyczki i przelać wrzątkiem. Majonez wymieszać z serem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną w kostkę cebulkę. Do sosu dodać ostrą mieloną paprykę, posiekany szczypiorek i wszystko dokładnie wymieszać. Kalafior wymieszać z połową sosu i wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego. Sznycle z indyka rozłożyć na warzywach i wyłożyć pozostałą część sosu. Piec 45 min w temperaturze 180 C. Po upieczeniu posypać posiekanymi listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować