Filet zapiekany z białą kapustą

4.85 (191 ocen)

Pyszne, letnie danie

Składniki:

  • Składniki :

    2 pojedyncze filety z kurczaka,
    sól,
    pieprz,
    słodka papryka,
    ser w plastrach
    1/2 główki białej kapusty,
    1 duża cebula,
    olej,
    200g boczku,
    150ml śmietany 30%,
    1 łyżka koncentratu pomidorowego,
    2 łyżki majonezu.

Wystaw ocenę:

4.85 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet zapiekany z białą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Cebulę drobno pokrój i podsmaż na patelni z dodatkiem oleju. Kapustę poszatkuj. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i przełóż kapustę oraz cebulę. Mięso dokładnie oczyść. Przekrój na pół. Posyp solą, pieprzem i papryką. Połóż obok siebie na kapuście. Posmaruj mięso majonezem. Ułóż plasterki sera oraz posyp drobno pokrojonym boczkiem. Śmietanę wymieszaj z koncentratem. Wlej do naczynia żaroodpornego. Całość włóż do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piecz przez 30-35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować