Zapiekanki

4.5 (157 ocen)

  • 40 min

Proste i bardzo smaczne domowe zapiekanki, idealne na kolację, a także jako przekąska na domowej imprezie. Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 40 min

Składniki:

  • - 1 bagietka
    - masło
    - 8 plasterków dowolnej szynki
    - 6 plasterków sera
    - 1 duży pomidor
    - pół papryki pomarańczowej
    - pół papryki żółtej
    - pół ogórka
    - koperek
    - czosnek granulowany
    - oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zapiekanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę kroimy w plasterki, smarujemy masłem i posypujemy czosnkiem granulowanym.
  • 2. Szynkę, pomidora, paprykę i ogórka kroimy w kostkę, a ser kroimy na małe paseczki.
  • 3. Na każdą kromkę bagietki układamy kolejno: szynkę, ogórka, pomidora i paprykę. Całość posypujemy oregano, serem i posiekanym koperkiem.
  • 4. Zapiekamy przez około 15 minut w rozgrzanym piekarniku (około 160 stopni) aż ser się zapiecze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować