Zapiekanka makaronowa Kasi

5 (1 ocen)

  • 30 min

Przepis ten stworzyłam sama. Korzystałam z różnych przepisów i użyłam kilku produktów oraz trików z tych przepisów. Tak powsatała moja zapiekanka makaronowa. Jest bardzo smaczna i prosta w wykonaniu. Najlepsze w niej jest to, że jest na każdą kieszeń ;-)

  • 30 min

Składniki:

  • 300g makaronu świderki,
    czerwona papryka,
    puszka kukurydzy,
    0,5 kg parówek wieprzowych,
    serek topiony paprykowy,
    5 plastrów sera,
    5 łyżek ketchupu,
    mały koncentrat,
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka makaronowa kasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Gotujemy makaron w osolonej wodzie.
    2. Paróiwki kroimy w krążki, smażymy na patelnie.
    3. Paprykę kroimy w małą kostkę. Dodajemy do parówek i nadal smażymy.
    4. Dodajemy serek topiony i smażymu tak długo, aż się roztopi
    5. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.
    6. Wkładamy do niego parówki z papryką.
    7. Wrzucamy kukurydzę.
    8. Ketchup mieszamy z koncentratem
    9. Wylewamy sos na kukurydzę
    10. Wykładamy makaron
    11. Wstawiamy do piekarnika 200 st C na 15 min
    12. Na wierzch zapiekanki kładziemy plastry sera i zapiekamy jeszcze 10 min.
    Gotowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować