Zakręcone jabłka

1 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Szybki i fajny pomysł cos do kawki.

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Zakręcone jabłka.

    Składniki:
    -1 płat ciasta francuskiego
    -3 jabłka
    -1/2 szkl. cukru
    -łyżeczka cynamonu
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta francuskie

Zakręcone jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka zetrzeć na tarce na małych oczkach. Przełożyć do garnka , zasypać cukrem i dusić do miękkości. Ciasto rozwinąć, posmarować wystudzonymi jabłkami i posypać cynamonem. Zwinąć w rulon zaczynając od dłuższej krawędzi. Pociąć na centymetrowe kawałki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w 200°C.
    Smacznego:-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować