Wiśnie w amaretto

4.5 (167 ocen)

  • 45 min

Lekko "pijane" ciasto.

  • 45 min

Składniki:

  • - gotowy okrągły biszkopt (przekrojony na trzy części)
    - gotowy krem śmietankowy
    - 250 ml mleka
    - płatki migdałowe
    - wiśnie w amaretto
    - czekolada z nadzieniem wiśniowym
    - dżem malinowy
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wiśnie w amaretto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Układam pierwszą (dolną) warstwę biszkoptu na dużym talerzu. Smaruję dżemem. Krem śmietankowy miksuję z mlekiem 3 minuty po czym wykładam na kolejny biszkopt. Przykrywam ciastem. Czekoladę roztapiam i dodaję wiśnie (wraz z syropem). Wykładam na wierzch ciasta i posypuję migdałami.

Porady

Lepiej najpierw rozpuścić czekoladę w soku z wiśni a potem dodać same owoce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować