Wiśnie w syropie z amaretto

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Takie wiśnie to świetny dodatek do ciast i deserów dla dorosłych.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • ok. 650 g wiśni (po usunięciu pestek 550 g)
    150 g cukru
    250 ml likieru amaretto
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wiśnie w syropie z amaretto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie myjemy, osączamy i drylujemy. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na kilka godzin. Następnie podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się cukru. Lekko studzimy i dodajemy amaretto.
  • 2. Przygotowujemy 5 słoiczków o pojemności 200 ml. Do słoiczków rozkładamy równomiernie wiśnie, zalewamy je płynem i słoiczki zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować