Wiśnie w syropie z amaretto

  • wyświetlono: 127 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Takie wiśnie to świetny dodatek do ciast i deserów dla dorosłych.

portret
  • 15 porcje
  • 30min

Składniki

ok. 650 g wiśni (po usunięciu pestek 550 g)
150 g cukru
250 ml likieru amaretto

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Wiśnie w syropie z amaretto

  • 1. Wiśnie myjemy, osączamy i drylujemy. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na kilka godzin. Następnie podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się cukru. Lekko studzimy i dodajemy amaretto.
  • 2. Przygotowujemy 5 słoiczków o pojemności 200 ml. Do słoiczków rozkładamy równomiernie wiśnie, zalewamy je płynem i słoiczki zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania wody.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Domowe Przetworyprzetwory z wiśniwiśnie z amarettowiśnie w syropie z alkoholemsłodka spiżarniawiśnie do ciast i deserów
 

Komentarze

Podobne przepisy

Wiśnie w syropie.

Dodane przez: BABECZKA 35

Wiśnie w syropie

Pyszne,pachnące,domowe przetwory.

Gruszki z cytryną w syropie

Dodane przez: alaaa

Gruszki z cytryną w syropie

Gruszki w syropie w zimie ale nie...

Śliwki w syropie

Dodane przez: Skotka

Śliwki w syropie

Śliwki w syropie mają szerokie...

Gruszki w syropie z korzenną nutą

Dodane przez: ewaeu

Gruszki w syropie z korzenną nutą

Jeśli ma się fartuszek gruszek,...

Gruszki w syropie

Dodane przez: Czarnaewelinka

GRUSZKI W ZACHWYCAJĄCYM SYROPIE Z NUTĄ CYNAMONU...

Gruszki w tym syropie są przepyszne....

Gruszki w syropie z pigwą

Dodane przez: bienpyt

Gruszki w syropie z pigwą

Robię je każdego roku, gruszki...