Wiosenna sałatka z makaronem ryżowym

4.51 (182 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Kolorowa, wiosenna sałatka z makaronem ryżowym w roli głównej. Szybka do zrobienia, także jest doskonała, gdy zaskoczą nas niespodziewani goście

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • makaron ryżowy 130 g,

    ogórek 1 szt,

    pomidor 1 szt,

    kukurydza konserwowa pół puszki,

    rzodkiewka 5 szt,

    szczypiorek posiekany 6 łyżek,

    majonez 8 łyżek,

    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Wiosenna sałatka z makaronem ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Pomidora i ogórka kroimy w grubszą kostkę. Rzodkiewkę drobno kroimy, a szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Gotowe ! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować