Tulipany

4.5 (197 ocen)

  • 30 min

Wyglądają bardzo oryginalnie., a przy tym wyśmienicie smakują. Doskonale sprawdzają się na karnawałowych przyjęciach.

  • 30 min

Składniki:

  • pomidory,
    szczypiorek,
    koperek,
    ser,
    jajka,
    krewetki,
    czosnek,
    majonez,
    sól, pieprz,
    oliwki
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tulipany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory umyć i rozciąć na pół, łyżką wybrać miąższ. Wyciąć nożem formę, posolić i popieprzyć.
  • 2. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, jajka drobno posiekać,, czosnek przecisnąć przez praskę, ugotowane krewetki drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez i wymieszać.
  • 3. Pomidory faszerować nadzieniem, ulożyć na talerzu w kształcie tulipanów. Ze szczypiorku i koperku zrobić łodygi. Udekorować oliwkami.

Porady

Krewetki można zastąpić krabowymi paluszkami lub konserwą rybną. Faszerować można dowolnym nadzieniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować