Trociniaczek

5 (199 ocen)

  • 10 min

Ulubione ciasto mojego męża.

  • 10 min

Składniki:

  • jajka 6 szt
    mąka 1 szkl
    maka ziemniaczana 1 łyżka
    cukier 1/2 szkl
    ocet 1/2 łyżki
    proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
    budyń śmietankowy 1 opak
    mleko 1/2 L
    cukier 3 łyżki
    margaryna Kasia 1 kost
    galaretka agrestowa 3 szt
    jabłka 5 szt
    woda 1 L
    wiórki kokosowe 1 opak
    cukier 2 łyżki
    margaryna 2 łyżki
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Trociniaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt
    białka oddzielić od żółtek, ubić pianę na sztywno w trakcie ubijania dodać cukier, żółtka, ocet a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Piec 35 minut w 170 stopni.
  • 2. Krem śmietankowy
    Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, można dać trochę miej mleka.
    Ugotowany i ostudzony budyń, utrzeć z margaryną na puszysty krem.
  • 3. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
    Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie i odstawić do stężenia.
    Tężejące galaretki wymieszać z jabłkami.
  • 4. Warstwy przełożenia
    1-Ciasto
    2-krem
    3-masa jabłkowa
    4-krem
    5-Wiórki kokosowe przesmażone na margarynie z dodatkiem cukru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować