Tosty z limonkowym serem i sosem malinowo-jeżynowm

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kiedy w sklepie uda Wam się jeszcze upolować owoce takie jak maliny czy jeżyny, polecam Wam pyszne chrupiące tosty, nie tylko na śniadanie :)

  • 20 min

Składniki:

  • 8 kromek pieczywa tostowego
    1 szklanka malin (mogą być mrożone)
    1 szklanka jeżyn (mogą być mrożone)
    1 łyżeczka masła
    2-4 łyżek cukru ( w zależności od upodobań )
    250 gram sera białego
    2-3 łyżki śmietany
    2 łyżki cukru pudru
    skórka otarta z ½ limonki
    ½ łyżeczki soku z limonki
    masło
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Tosty Ser

Tosty z limonkowym serem i sosem malinowo-jeżynowm - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce rozcieramy za pomocą widelca biały ser, dodajemy śmietanę mieszamy. Serek doprawiamy cukrem, skórką i sokiem z limonki – mieszamy do połączenia się składników. Na patelni rozpuszczamy masło – dodajemy cukier i czekamy aż się rozpuści.

    Dodajemy maliny i jeżyny i dusimy je około 10 minut na wolnym ogniu. Kromkę chleba tostowego smarujemy z jednej strony i posmarowaną stroną kładziemy ją na patelni grillowej.

    Na chleb wykładamy porcję sera i porcję uduszonych owoców. Przykrywamy drugą kromką chleba, którą od góry również smarujemy masłem. Tosta lekko dociskamy i grillujemy go około 2-4 minuty ( aż do zarumienienia), następnie przekładamy go za pomocą łopatki na drugą stronę i smażymy kolejne 2-4 minuty.

    To samo robimy z pozostałymi kromkami. Usmażonego tosta przekładamy na talerz, kroimy na pół, oprószamy cukrem pudrem i serwujemy, smacznego ; )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Maliny Owoce Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować