Tortilla z salsą z ciecierzycy

5 (1 ocen)

  • 30 min

Tortilla w troszkę innym wydaniu :-)

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:

    puszka ciecierzycy w zalewie
    puszka pomidorów bez skóry
    ser żółty

    SKŁADNIK PODSTAWOWY DODATKOWY:

    opakowanie tortilli

    SKŁADNIKI ROBOCZE:

    łyżka oleju
    szczypta chilli
    sól
    pieprz
    ząbek czosnku
    zioła prowansalskie

    DEKORACJA:

    pomidor i liście sałaty
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Tortille Tortille Przystawki Tortilla

Tortilla z salsą z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy odsączoną z zalewy ciecierzycę. Dodajemy drobno posiekany czosnek i chwilkę smażymy. Dodajemy pomidory, sól, pieprz, chilli i zioła prowansalskie. Dusimy ok. 15 minut.
  • 2. Na suchej patelni (najlepiej grillowej) przygotowujemy tortille.
    Zwijamy je w ruloniki i wypełniamy naszą salsą. Posypujemy startym żółtym serem. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować