Tort toffi -ajerkoniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Biszkopt pieczemy studzimy dzielimy na 3 części.
2. krem ajerkoniakopwy , którym przełozymy najnizszą warstwę.Odlać 1/2 szklanki mleka, resztę zagotować. Do 1/2 szklanki mleka dodać obie maki. Wymieszać i wlać do gorącego mleka, ugotować jak budyń.Wystudzić,połączyć z margaryną, dobrze połączyć. Dodać cukry waniliowe, cukier kryształ oraz ajerkoniak. Wszystko dokładnie wymieszać.
3.przekładamy biszkopt a na niego warstwę kremu toffi:Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu bez dodatku cukru, po czym go studzimy. Miękkie masło miksujemy na puch i dodajemy na przemian po łyżce budyniu i mleka z puszki ciągle miksując aż powstanie , puszysty krem.
4.Przykrywamy ostatnią warstwą biszkoptu.Na nia opcjonalnie dzem , następnie stroimy wierzch i boki bitą śmietaną.Obsypujemy migdałami.Wierzch dekorujemy owocami i mieszanką bakali.Smacznego
Komentarze