tort owocowy

5 (166 ocen)

  • 60 min

Tort ten najczęściej gości na naszym stole podczas dużych, rodzinnych uroczystości.

  • 60 min

Składniki:

  • 10 jaj,łyżeczka proszku do pieczenia, łyżka octu, szklanka cukru kryształu, 1,5 szklanki mąki pszennej, 2 budynie śmietankowe, litra mleka, 4 łyżki cukru, 4 margaryny, owoce do dekoracji, dżem truskawkowy, galaretka owocowa.
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty:oddziel białka od żółtek.Białka ubij z cukrem.Żółtka wymieszaj z proszkiem do pieczenia i octem.Białka połącz z żółtkami, następnie delikatnie dodaj mąkę i wymieszaj.Ciasto wylej do dwóch tortownic.Piecz 40 min
    Masa: budynie ugotuj w litrze mleka i 4 łyżkami cukru.Wystudź. Margaryny uwierć, dodawaj po łyżce wystudzonego budyniu.
  • 2. Biszkopty rozkrój na pół.Posmaruj masą.Na kolejną z warstw wyłóż masę oraz dżem, na następną masę oraz galaretkę.Pozostałą masą udekoruj brzegi oraz wierzch tortu.Udekoruj owocami według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować