• 30 min

Proste, smaczne danie, które szybko znika ze stołu. Polecam dla niejadków.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka
    1 jajko
    wegeta
    sól, pieprz
    bułka tarta
    mała kostka żółtego sera
    1 bagietka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szyszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić na małych oczkach maszynki do mielenia. Doprawić do smaku według uznania. Dodać jajko i trochę bułki tartej.
  • 2. Ser pokroić w małe kostki. Z mięsa formułować małe kulki wkładając do środka po jednej kostce sera.
  • 3. Gotowe kulki obtoczyć w kostkach bułki i lekko obcisnąć.
  • 4. Smażyć na głebokim oleju aż będą złote (może być w frytkownicy).
    Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.

Porady

Kilka dni wcześniej kupić bagietkę pokroić w drobną kostkę i ususzyć. Można podawać z frytkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować