Szybki Truskawkowiec z galaretką

5 (172 ocen)

  • 60 min

Lekki biszkopt i orzeźwiający smak truskawek i galaretki

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jaj
    0,18 dag cukru kryształu
    0,18 dag mąki krupczatki
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczka p. do pieczenia

    Masa Budyniowa:
    0,30 dag masła
    0,15 dag cukru pudru
    0,5 l mleka
    1 budyń
    2 cukry waniliowe

    Dodatkowo:
    3 galaretki truskawkowe
    0,5 kg truskawek

Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Szybki truskawkowiec z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Truskawkowiec 1. Upiec biszkopt. Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Masło utrzeć z cukrem pudrem.Do masy dodawać przestudzony budyń.Na przestudzony biszkopt nałożyć masę poukładać truskawki i zalać czerwona galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować