Szybka pasta marchewkowo-serowa z majonezem i czosnkiem

4.47 (197 ocen)

  • 5 min

Błyskawiczna przekąska, która smakuje całej rodzinie ! Na imprezach okolicznościowych pierwsza znika ze stołu.

  • 5 min

Składniki:

  • - 2 średniej wielkości marchewki (lub 1,5 dużej)
    - 150-200 g sera żółtego w kostce
    - 2 ząbki czosnku
    - 1-2 łyżki majonezu
    - sól, pieprz i świeży szczypiorek do ozdoby


Wystaw ocenę:

4.47 (197 ocen)

Zobacz również:

Majonez Pasty Ser

Szybka pasta marchewkowo-serowa z majonezem i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obrać, umyć i zetrzeć razem z serem na tarce o średnich oczkach( zaś ser na dużych). Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać, dodać marchewki z serem. Dodać taką ilość majonezu, żeby otrzymać konsystencję pasty, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec posypać świeżym szczypiorkiem.

Porady

Majonez dodajemy na sam koniec wedle upodobania, jednak zbyt duża ilość może zmienić smak potrawy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Czosnek Sery Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować