Błyskawiczna przekąska, która smakuje całej rodzinie ! Na imprezach okolicznościowych pierwsza znika ze stołu.
5 min
Składniki:
- 2 średniej wielkości marchewki (lub 1,5 dużej)
- 150-200 g sera żółtego w kostce
- 2 ząbki czosnku
- 1-2 łyżki majonezu
- sól, pieprz i świeży szczypiorek do ozdoby
Szybka pasta marchewkowo-serowa z majonezem i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewki obrać, umyć i zetrzeć razem z serem na tarce o średnich oczkach( zaś ser na dużych). Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać, dodać marchewki z serem. Dodać taką ilość majonezu, żeby otrzymać konsystencję pasty, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec posypać świeżym szczypiorkiem.
Porady
Majonez dodajemy na sam koniec wedle upodobania, jednak zbyt duża ilość może zmienić smak potrawy.
Komentarze