Szparagi z serem feta i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

Sezon na szparagi nie trwa zbyt długo,warto to wykorzystać

Składniki:

  • Pęczek zielonych szparagów
    1/4 szklanki orzechów włoskich
    2 łyżki octu winnego
    1/4 szklanki pomidorów suszonych
    ok 100 -150 g sera feta
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szparagi z serem feta i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odetnij końce szparagów.W wysokim garnku zagotuj wodę. Dodaj sól i włóż szparagi, tak aby główki szparagów nie były zanurzone w wodzie. Gotuj przez ok. 10 minut.
    W między czasie na gorącej patelni podpraż orzechy.
    Ugotowane szparagi przełóż na talerz.
    Polej octem balsamicznym.
    Wyłóż pokrojone pomidory i pokruszony ser. Na koniec na wierzch wyłóż orzechy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Suszone pomidory Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować