Sycąca sałatka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę i kukurydzę osączamy
z zalewy. Pieczarki oczyszczamy,
myjemy i gotujemy ok.
5 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy i kroimy
w średnią kostkę.Odcedzamy, studzimy i kroimy
w średnią kostkę.
2.Ryż gotujemy na sypko
w lekko osolonej wodzie ok. 20
minut. Studzimy.
3.Jajka gotujemy na twardo,
studzimy, obieramy. Ogórki,
paprykę, ser oraz jajka kroimy
w kostkę. Pora i szczypiorek
siekamy. Wszystkie składniki
mieszamy z 1 /3 majonezu.
Doprawiamy i wstawiamy na
2-3 godziny do lodówki. Następnie
dodajemy pozostały
majonez i jeszcze raz delikatnie
mieszamy
Komentarze