Surówka z żółtych pomidorów

0 (0 ocen)

  • 40 min

Prosta, pyszna z aromatycznym dressingiem.

  • 40 min

Składniki:

  • 250 g żółtych pomidorów
    1 szalotka
    szczypiorek
    bazylia
    50 ml oliwy z oliwek
    1 łyżeczka musztardy francuskiej
    1 łyżeczka musztardy dijon
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka octu malinowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z żółtych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w półksiężyce.
    Szalotkę obieramy i kroimy w piórka.
    Szczypiorek i bazylię siekamy, mieszamy z pomidorami i szalotką.
    Oliwę, ocet, musztardy i miód dokładnie ze sobą łączymy, wlewamy do pomidorów, mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować