Surówka z ogórków gruntowych

4.5 (146 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo smaczna ,lekko octowo pikantna surówka.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 500 g ogórków gruntowych
    pęczek koperku
    cebula

    Sos:
    4 łyżki czerwonego octu winnego
    łyżka miodu
    2 łyżki oliwy
    szczypta soli
    tabasco
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z ogórków gruntowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki i cebulę obieramy ,kroimy w cienkie plasterki. Koperek siekamy i dodajemy do ogórków.
    Ocet ,miód ,oliwę ,szczyptę soli i kilka kropel tabasco mieszamy.
    Ogórki ,cebulę i sos dokładnie ze sobą mieszamy.
    Miskę zakrywamy i odstawiamy na godzinę (temperatura pokojowa).
    Przed podaniem ponownie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować