Surówka z kapusty pekińskiej

4.48 (195 ocen)

Zdrowy dodatek do drugiego dania

Składniki:


  • 1/2 szt kapusty pekińskiej,
    1 puszka kukurydzy konserwowej,
    4-6 szt ogórków kiszonych,
    1 mała papryka czerwona,
    2 marchewki,
    1/3 szklanki oleju,
    sok z 1/2 cytryny,
    sól,
    pieprz,
    tymianek.
Wystaw ocenę:

4.48 (195 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kapustę pokrój. Przełóż do miski. Dodaj kukurydzę, startą na grubych oczkach marchewkę, pokrojone ogórki i paprykę. Do szklanki wlej olej i sok z cytryny. Wsyp przyprawy i wymieszaj. Przelej sos do warzyw i delikatnie wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować