Surówka wiosenna z rzodkiewki

4.5 (147 ocen)

  • 15 min

Chyba wszyscy z utęsknieniem wyczekujemy Wiosny i nowalijek. Zachęcam do wypróbowania pysznej surówki z rzodkiewek ;)

  • 15 min

Składniki:

  • 3 pęczki rzodkiewki
    duży pęczek szczypiorku
    pęczek koperku
    pęczek natki pietruszki
    1łyżka majonezu
    2-3 łyżki śmietany 12%
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka octu 10%
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka wiosenna z rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewkę umyć oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, szczypiorek, natkę pietruszki i koperek drobno pokroić. Dodać majonez, śmietanę, jogurt i ocet. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Smacznego;)

Porady

Do surówki najlepiej nadaje się drobny szczypiorek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować