Surówka marchewkowo-jabłkowo-chrzanowa

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Surówka z marchewki z jabłkiem, chrzanem, śmietaną to samo zdrowie, jest surówką nie tylko na obiad ale i do podjadania w ciągu dnia....SMACZNEGO!!!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • marchew 12 sztuk średnie,
    jabłka 3 sztuki średnie,
    chrzan z cytryną ze słoiczka 2 łyżki,
    cukier 4 łyżki,
    śmietana gęsta 18% 5 łyżek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka marchewkowo-jabłkowo-chrzanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka marchewkowo-jabłkowo-chrzanowa 1. Świeże marchewki obrać, opłukać, jabłka obrać ze skórki.
  • Surówka marchewkowo-jabłkowo-chrzanowa 2. W rozdrabniaczu na tarczy do warzyw zetrzeć marchewki, jabłka.
  • Surówka marchewkowo-jabłkowo-chrzanowa 3. Wszystko przełożyć do miski, dodać chrzan, cukier, śmietanę gęstą i wszystko dokładnie wymieszać, przechowywać w lodówce, przed podaniem wymieszać surówkę.

    Surówka jest bardzo smaczna, lekka i doskonale smakuje do podjadania w ciągu dnia jak też do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować