sos parówkowy

4.5 (164 ocen)

  • 40 min

bardzo łatwe i szybkie danie nadaje się do makaronu albo świetnie smakuje z ryżem

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 kg parówek
    mały koncentrat pomidorowy
    włoszczyzna
    cebula
    mąka do zagęszczenia
    sól, pieprz, bazylia , oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos parówkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewam wodę , włoszczyznę(marchew, pietruszka, seler) ścieram na tarce,pora i cebulę kroję w kostkę. Wrzucam do garnka i gotuję, przyprawiam wedle uznania, ja daję bazylię i oregano, sól i pieprz. Parówki kroję w plasterki i wrzucam gdy wywar się zagotuje, dodaję koncentrat pomidorowy i gotuję. Na koniec sos zagęszczam mąką. Podaję z makaronem penne lub ryżem z torebki.

Porady

Gdy nie chcecie zagęszczać można podać w formie zupy z kromką chleba

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować