Sos do klusek śląskich

  • wyświetlono: 43767 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

inny niż zawsze:)

  • 60min

Składniki

mieso wołowe (lub inne miesko),papryka w proszku ostra,papryka w proszku słodka,bazylia suszona,pietruszka suszona,czosnek,cebula,olej,woda,do zgęszczenia woda z mąką, przyprawa uniwersalna,pieprz ziołowy.koncentrant,śmietana kremówka 12%.2 liscie lauroew,3 ziela angielskie.

Sposób przygotowania przepisu:

Sos do klusek śląskich

  • sos1. na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę 1 sztukę,i czosnek 4 ząbki dodajemy pół kg miesa i smazymy aż sie zrumienieje podlewamy woda,dodajemy bazylie,pietruszke,paprykę słodka duzo i paprykę ostrą, liscie laurowe,ziele angielskie dusimy pod przykryciem.Jak mięso będzie miękkie dodajemy kilka łyżeczek koncentratu pomidorowego,przyprawę uniwersalną,pieprz ziołowy.zageszczamy sos mąką z wodą.na koniec dodajemy śmietanę.smacznego

Porady

podajemy z kluskami śląskimi i czerwona kapusta:)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiaddanie na obiad

Komentarze

Podobne przepisy

lekki sos do makaronu

Dodane przez: Izabela93

Lekki sos do makaronu

Sos ten jest bardzo lekkostrawny...

sos paprykowy

Dodane przez: beatkac

SOS PAPRYKOWY DO SŁOIKÓW

Przepis dosłałam od koleżanki ale...

Sos do spagetii

Dodane przez: Świeca Urszula

Sos do spagetii

Polecam sos z cukiniowo-paprykowy....

image-12sy8rq

Dodane przez: aliss06

sos spaghetti / do ryżu

Przygotowanie tego wspaniałego...

Sos żurawinowy

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Sos żurawinowy do mięs

Uwielbiam mięsa z dodatkiem słodkich...

gotowe danie

Dodane przez: Małolepsza1996

Sos pomidorowy do gołąbków

Chciałam podzielić się z wami moim...