Sorbet bananowo-jagodowy (domowe lody)

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jak jeść lody to te w zdrowym wydaniu. Dzieciaki uwielbiają takie sorbety

  • 20 min

Składniki:

  • 2-3 dojrzałe banany
    200-300 g jagód (mogą być dowolne owoce np. brzoskwinie z puszki itp.)
    200 ml. jogurtu naturalnego
    2 łyżki cukru trzcinowego lub białego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Lody Napoje

Sorbet bananowo-jagodowy (domowe lody) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obieramy ze skórki i zamrażamy. Osobno zamrażamy jagody.
  • 2. 10-15 min. przed miksowaniem owoców wyjmujemy je z zamrażarki.
  • 3. Owoce, jogurt i cukier wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta można dodać jeszcze odrobinę mleka lub jogurtu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować