Smażony ryż na ostro

4.51 (149 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeśli chodzi o ostrość w ostrości, to nie za bardzo teges. Lubimy zbalansowane smaki, bo wszystko co ponad to, zabija. Tym razem postanowiliśmy upuścić wodzę, na maksa wyostrzyć smak, idealnie komponujący się z delikatnym mięsem drobiu. Nam posmakowało.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g ryżu basmati
    50 ml oleju rzepakowego
    1 papryczka chili
    1 cebula
    natka pietruszki
    sól
Wystaw ocenę:

4.51 (149 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Smażony ryż na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażony ryż na ostro 1. Ryż gotujemy na sypko, odcedzamy.
    Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy. Następnie ryż i pokrojoną na plasterki papryczkę.
    Do smaku doprawiamy solą.
    Natkę siekamy i mieszamy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować