1 kg truskawek
4 jabłka (najlepiej łackie)
1,5 litra dobrej jakości wody
sok z połowy cytryny
1 galaretka truskawkowa
250 g drobnego, domowego makaronu
Smak dzieciństwa - zupa truskawkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlewamy wodę i dodajemy pokrojone w ćwiartki jabłka. Gotujemy aż jabłka będą miękkie, wyciągamy je i odkładamy.
Truskawki pozbawiamy szypułek, połowę wrzucamy do zupy, połowę odkładamy.
Jak lekko zmiękną miksujemy, dodajemy sok z cytryny oraz galaretkę.
Dokładnie mieszamy.
Makaron gotujemy al'dente.
Pozostałe truskawki kroimy na połówki, wyłączamy zupę i wrzucamy owoce.
Podajemy z domowym makaronem, na zimno lub gorąco.
Komentarze