Serowe szaleństwo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
1. Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować, mieszając.
2. Do ostudzonej masy dodać mąkę z proszkiem, cukier waniliowy i żółtka, wymieszać.
3. Białka ubić na sztywno, dodać do pozostałych składników, wymieszać.
4. Wyłożyć blachę papierem, wylać na nią ciasto.
Masa serowa:
1. Zemleć dwa razy ser.
2. Utrzeć jajka z cukrem i masłem.
3. Dodać twaróg, wiórka, wymieszać.
Ciasto+masa serowa:
1. Masę serową wyłożyć na ciasto.
2. Piec ok. 50minut w temp. 180 stopniach.
Polewa czekoladowa:
Składniki połączyć, podgrzewać na wolnym ogniu do całkowitego rozpuszczenia się.
Udekorować ciasto polewą i wiórkami.
Smacznego!
Komentarze