Wiśniowe szaleństwo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozdzielić białka od żółtek. Ubić pianę z cukrem, dodać żółtka, następnie mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać.
Piec ok. 30 min. w temp. 200 stopni.
Na ostygnięty biszkopt poukładać wiśnie z kompotu.
2.Odlać szklankę soku (kompotu) wiśniowego, rozprowadzić w niej budynie, a resztę zagotować z cukrem, wlać na gotujący sok (kompot) rozprowadzony budyń i gotować do zgęstnienia.
Gorącą masę wylać na biszkopt przykryty wiśniami.
3.Galaretkę rozpuścić w 2 szkl. wody. Śmietanę przyrządzić tak jak na opakowaniu. Wlać tężejącą galaretkę i jeszcze trochę ubijać.
Piankę wyłożyć na ostygniętą masę wiśniową.
Porady
Ciasto bez wiśni na pewno też będzie świetne, ja dodałam bo chciałam wykorzystać owoce ze słoika, żeby nie marnować:)
Komentarze