• 30 min

Urozmaicenie sernika :)

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA BLACHĘ O ŚREDNICY 26 CM


    1 kg zmielonego twarogu
    7 jajek
    2 budynie waniliowe lub śmietankowe

    150 g masła
    1 olejek waniliowy
    1 czekolada biała
    1 czekolada mleczna

    150 g cukru pudru
    1 łyżka cukru
    szczypta soli
    cukier puder do posypania ciasta



Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

P.oj - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Żółtka oddzielić od białek

    2. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej (w osobnych naczyniach) i odstawić do ostygnięcia.
    3. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać masło i ubić na jednolitą masę.
    4.Dodać budyń (w proszku) i twaróg,kolejno wlać olejek śmietankowy.
    5.Białka z jedną łyżką cukru ubić na sztywno, dodać je do masy twarogowej i wymieszać.
    6.Podzielić ciasto na 2 części. Do jednej dodać białą czekoladę, do drugiej ciemną i wymieszać.
    7.Spód tortownicy posmarować masłem, można wyłożyć papierem do wypieków.
    8.Nakładać ciasto w następujący sposób: na środek tortownicy wlać 2 łyżki jasnej masy, następnie na środek białej masy wlać 2 łyżki ciemnej masy, aż do wyczerpania masy..
    Piekarnik nagrzać do 175 stopni i piec przez ok 60/70 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować