Sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 10 osób

Zostało mi jeszcze trochę borówek po pieczeniu drożdżówek.
Zrobiłam więc sernik na zimno z przezroczystą galaretką.
Ta galaretka ma to do siebie, że fajnie widać przez nią owoce.
Oczywiście możecie dać owoce jakie tylko chcecie, nie musi być borówka.
Na deser jak znalazł i bez pieczenia.

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 kg serka waniliowego z wanilią ( w wiaderku )
    400 g gęstej śmietany 12 %
    1 galaretka pomarańczowa
    1 galaretka wiśniowa
    1 szk gorącej przegotowanej wody

    2 przezroczyste galaretki o smaku winogronowym
    750 ml gorącej przegotowanej wody
    świeża mięta
    ok. 1 szk borówki amerykańskiej

    okrągłe biszkopty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Galaretki

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę wiśniową i pomarańczową dokładnie wymieszać w szkalnce wody.
    Ser i śmietanę zmiksować a potem wlać do tej mieszanki chłodną galaretkę i wymieszać mikserem na najwyższych obrotach.
    Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć biszkoptami i wylać na nie masę.
    Tortownicę wstawić do lodówki.
    Gdy masa się ścina wymieszać przezroczyste galaretki i schłodzić.
    Można zostawić do lekkiego stężenia.
    Gdy masa w tortownicy się zetnie wyłożyć na nią miętę i borówki i zalać wszystko galaretką.
    Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
    Podawać gdy przezroczysta galaretka się zetnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Galaretka Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować