3 ziemniaki
kilka sztuk mini korniszonów
2 łyżki kaparów
1 mała czerwona cebula
garść ugotowanej czerwonej soczewicy (opcjonalnie)
sos:
1 łyżka soku z cytryny
1 ząbek czosnku
2 łyżki musztardy
50 ml oleju rzepakowego
Sałatka ziemniaczana z kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zimniaki gotujemy w mundurkach, studzimy , a potem obieramy. Kroimy w dużą kostkę, polewamy sosem.
Cebulę kroimy w kostkę, korniszony kroimy na mniejsze kawałki , a kapary odsączamy z zalewy.
Wszystkie składniki mieszamy razem (opcjonalnie można dodać ugotowaną czerwona soczewicę) , doprawiamy do smaku solą i pieprzem
sos:
Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy z olejem, musztardą i sokiem z cytryny.Mieszamy dokładnie
Komentarze