Sałatka ze smażonymi pieczarkami i orzeszkami

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

bardzo smaczna

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 500 gram drobnych pieczarek
    200 gram pieczarek koktajlowych
    kilka łodyg grubego szczypiorku
    4 łyżki niesolonych orzeszków arachidowych
    suszony tymianek
    sok z cytryny
    1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
    sól do smaku
    czarny pieprz grubo mielony
    2 łyżki masła klarowanego
    gęsty ocet balsamiczny
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze smażonymi pieczarkami i orzeszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzeszki zrumienić na suchej patelni, posolić zwykłą solą.
    Pieczarki oczyścić.
    Pokroić w plasterki, oprószyć tymiankiem i pieprzem.
    Smażyć partiami na maśle.
    Zdjąć z patelni, kiedy sos odparuje, a pieczarki będą rumiane.
    Jeszcze ciepłe posolić i posypać skórką otartą z cytryny.
    Pomidorki umyć i osuszyć.
    Szczypiorek posiekać.
    Połączyć składniki sałatki.
    Polać sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować