Pyszna sałatka z tuńczykiem i ryżem świetnie sprawdzi się na imprezach.
30 min
Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 torebka ryżu jaśminowego
kawałek białej części pora
3 jajka na twardo
1/2 strąka czerwonej papryki
1 puszka kukurydzy (ok. 285g)
2-3 ogórki konserwowe
1 łyżka majonezu
sól (do smaku)
czarny pieprz świeżo mielony (do smaku)
Sałatka z tuńczyka z ryżem jaśminowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Jajka i paprykę kroimy w kostkę, pora siekamy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy. Wszystkie składniki łączymy. Dodajemy majonez i przyprawy, mieszamy. Schładzamy.
Komentarze