Sałatka z ryżem i awokado

5 (4 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Bardzo lubię ryż i lubię z nim eksperymentować, by odnaleźć kolejne sposoby na jego przyrządzanie. Poniżej jeden z nich.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 50g ryżu ugotowanego zgodnie z instrukcją na opakowaniu
    1 awokado
    2 jajka ugotowane na twardo
    Szczypiorek
    Sól, pieprz
    Sok z cytryny
    2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z ryżem

Sałatka z ryżem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i skrapiamy odrobiną soku z cytryny.
    Jajka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
    Szczypiorek siekamy.
    Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy do smaku resztę soku z cytryny oraz oliwę. Posypujemy solą i pieprzem, mieszamy. Wkładamy na godzinę do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Awokado Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować